dakisolatie SPT systems

nauwkeurig

SPT panelen worden op de millimeter nauwkeurig fabrieksmatig vervaardigd. Dit geeft meer controle tijdens het bouwproces en uiteindelijk een gebouw dat voldoet aan de oorspronkelijk geplande afmetingen. Het geleverde maatwerk zorgt tevens voor een lage verspilling en minder herstelwerkzaamheden waardoor bouwkosten beter beheersbaar blijven. Bovendien is het bouwsysteem weerbestendig waardoor een project sneller voltooid kan worden.

constructie SPT systems

Eenvoudige constructie

Op basis van een constructietekening worden panelen op maat en genummerd op de bouwplaats afgeleverd. Dit maakt snelle verwerking mogelijk en zorgt voor minder afval op de bouwplaats.
Voorafgaand aan de plaatsing worden op de vloer van de begane grond houten stelregels bevestigd. Het plaatsen van de verdiepingshoge panelen kan vervolgens handmatig door twee personen gebeuren. De SPT panelen zijn namelijk licht van gewicht (33 kg/m2) en door hun diverse breedtes makkelijk hanteerbaar. De combinatie van gewicht en breedte levert panelen op van circa 50 kg die volgens de heersende arboregels met twee mensen gesteld mogen worden.

Isolatie mogelijkheden SPT systems

Geen kromtrekken of delaminatie

Bij SIPs panelen is het gebruikelijk om de buitenbeplating volvlaks te verlijmen op het hardschuim. Bij SPT panelen komt de hechting tussen de buitenbeplating en de kern van Elastopor tot stand door vacuüm trekken. Door de expansie en verharding van het schuim in een vacuüm wordt een nóg betere hechting verkregen dan bij volvlaks verlijmen. Dit levert hoogwaardige panelen op die gegarandeerd niet kromtrekken of delamineren.

bouwtekening SPT panelen

ramen, hoeken, leidingen

Hoeken worden gecreëerd met speciale hoekelementen. Een stijve hoek ontstaat door metalen strips in de isolatielaag waarmee de twee smallere hoekdelen onderling verbonden worden. Deur- en raamopeningen worden fabrieksmatig aangebracht, maar kunnen ook gerealiseerd worden door simpelweg delen van de sandwichpanelen achterwege te laten. Voor leidingen kunnen in de platen sleuven worden gefreesd, maar een betere optie is om ze te verwerken in mantelbuizen die reeds in de fabriek kunnen worden aangebracht.

Voordelen toepassing SPT panelen

Snel en eenvoudig op te bouwen
Geen CO2 vrij bij verwerking
Geen restafval op de bouwplaats
Volledig gegarandeerd product
Flexibiliteit in het ontwerp
Verkrijgbaar in verschillende diktes en dus isolatie-eigenschappen
Maximale luchtdichtheid
Minder arbeidstijd
Veiliger en gezonder bouwen
Grotere voorspelbaarheid doorlooptijden
Geen oponthoud door weersinvloeden
Minder opslagruimte nodig
Geen natte sporen
Meer grip op bouwkosten
Veiliger en gezonder bouwen